Dutch Finance Lab op het RFIx 2019

Dutch Finance Lab als spreker tijdens de negentiende editie van de Receivables Finance International Convention (RFIx).

Op woensdag 6 maart en donderdag 7 maart vond de negentiende editie van het Receivables Finance International Convention plaats in Londen. RFIx is een jaarlijks evenement rondom financiering en fintech bedrijven, en is een toonaangevend evenement in de branche van financiering op openstaande vorderingen. Dutch Finance Lab mede-oprichter Louis Hofmeijer, heeft namens DFL deelgenomen als panellid.

De titel van het panel luidde ‘Investment appetite for receivables finance’. Tijdens het panel werd gesproken over het feit dat de markt van financiering op openstaande vorderingen steeds meer aandacht krijgt van institutionele investeerders. Investeerders beginnen steeds meer de potentie te zien van de hoge rendementen die gemaakt (kunnen) worden in deze markt. Onderwerpen die verder ter sprake kwamen tijdens het panel:

  • De huidige investeringsbehoefte op het vlak van financiering, invoice financing en factoring partijen.
  • Welke invoice trading platforms de hoogste rendementen leveren en waarom?
  • De perspectieven van investeerders op het vlak van risico management, due diligence en redenen om te investeren.
  • Tenslotte werden er ook voorspellingen gedeeld, voor investeerders die willen investeren in de receivables finance – markt.

Bijgaand een foto van Louis tijdens een Receivable Finance Conferentie in London waar hij als panel lid aanwezig was.

Van links naar rechts: Peter Brady (InvoiceFair), Louis Hofmeijer (Dutch Finance Lab), Alison Harwood (Varengold Bank AG), Stephan Findlay (BondMason Group Ltd).

Benieuwd wat factoring voor jouw bedrijf kan betekenen? Klik op de knop hieronder om onze factoring diensten te bekijken en meld je bedrijf aan.